Hozzávalók:
- 15 dkg étcsoki
- 12, 5 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 10 kisebb szem eper
- 10 dkg liszt
- Fél teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- egy csipet só
-
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Vízgőz fölött olvasszuk fel a csokit a vajjal. Egy másik edényben keverjük habosra a cukrot a tojásokkal, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a csipet sót, végül az olvasztott csokoládét.
Mehet bele a felvágott eper, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe ( kb. 10*12) öntjük és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha már a teteje repedezik illetve kicsit kérges, gyakran nézzük villával, hogy milyen a belseje. Akkor jó ha kicsit ragacsos, de már nem folyik.
-
Remélem tetszett ez az ötlet és ti is ki fogjátok próbálni!
- Szabina :)